Archive for Οκτώβριος, 2022

Σχολικά Προγράμματα – ESERO GREECE

Το Γραφείο ESERO υποστηρίζει τα Σχολικά Προγράμματα / Διαγωνισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, τα οποία προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες να παρατηρήσουν και να βιώσουν θέματα κι εφαρμογές που αφορούν το Διάστημα σε συνδυασμό με τις Επιστήμες STEM αναπτύσσοντας δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Πώς τα παιδιά μπορούν να μυηθούν στις Φυσικές Επιστήμες και το Διάστημα; Φυσικά, μέσω της διερεύνησης, του πειραματισμού, της επίλυσης ενός προβλήματος και της μεθόδου δοκιμής-λάθους:
· Χτίζοντας τον δικό τους μίνι-δορυφόρο ως ομάδα με το “Cansat”.
· Σχεδιάζοντας πειράματα για το διάστημα και στέλνοντας πραγματικό μήνυμα σε αστροναύτη με το με το “AstroPI ”.
·  Σχεδιάζοντας τη δική τους βάση στη σελήνη στο “Moon Camp”.
· Μαθαίνοντας βιωματικά τον τρόπο ζωής ενός αστροναύτη (πρόγραμμα γυμναστικής, διατροφικές συνήθειες κ.ά.) στο “Mission X”.
· Προσπαθώντας να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή με το “Climate detectives”.

Λειτουργία Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης για το σχολικό έτος 2022-23

Εδώ και αρκετά χρόνια το ΚακογιάννειοΑστεροσχολείο Υπάτηςεξυπηρετεί σχολεία σε πρωινές επισκέψεις εντός σχολικού ωραρίου ως τμήμα του ΕΚΦΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. Για το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργεί τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή εκτός αργιών 08.30 – 13.30.

Οι επισκέψεις δεν έχουν κόστος για εκπαιδευτικούς και μαθητές και περιλαμβάνουν:

  • Ενημερωτική Παρουσίαση ευαισθητοποίησης στο Αμφιθέατρο του Αστεροσχολείου με διάρκεια περίπου 40min.
  • Περιήγηση μέσω προγράμματος εξομοίωσης, στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο / Πλανητάριο με διάρκεια περίπου 40min.

*Για δύο ομάδες μαθητών (μέχρι 35 άτομα ανά ομάδα) οι παρουσιάσεις γίνονται ταυτόχρονα και εναλλάξ.

Για να κλείσετε ραντεβού πρωινής επίσκεψης (08.30 – 13.30) , απευθυνθείτε στο τηλ. 2231053542 (EKΦΕ Φθ/δας) ή στο 6948123620 (Λούβαρης Κώστας) ή αποστείλατε email στο mail@ekfe.fth.sch.gr (αναφέροντας πιθανές ημερομηνίες – ώρες – αριθμό τμημάτων και επισκεπτών μαθητών καθώς και συνοδών εκπαιδευτικών).

  Το Αστεροσχολείο Υπάτης τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από την διάδοση της νόσου COVID-19 όπως αυτά ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την τρέχουσα περίοδο.

Κατά τον προγραμματισμό της επίσκεψης στο Αστεροσχολείο Υπάτης οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι επιθυμητή (αλλά όχι υποχρεωτική) καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής και σε όλους τους χώρους του Αστεροσχολείου.
  • Οι ομάδες μαθητών και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί που επισκέπτονται το Αστεροσχολείο Υπάτης πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με Ενυπόγραφη Αναλυτική Κατάσταση με σφραγίδα Σχολικής Μονάδας που να αναφέρεται σε κάθε έναν επισκέπτη ξεχωριστά (Εκπαιδευτικούς – Μαθητές) και να πιστοποιεί ότι πληρούνται όλα τα απαιτούμενα σε σχέση με τη διάδοση της νόσου COVID – 19.

Για απογευματινή επίσκεψη μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας ( Ιστοσελίδα https://seaf.gr )

Υπεύθυνοι Επισκέψεων Σχολείων: Κουτσούμπας  Παναγιώτης – Λούβαρης Κώστας

Νέος Συνεργάτης στο ΕΚΦΕ Φθιώτιδας για το Σχολικό Έτος 2022-23

Για το νέο σχολικό έτος 2022 – 23 παρουσιάστηκε και ανέλαβε υπηρεσία o κ. Κώστας Λούβαρης . Ο κ. Λούβαρης είναι Γεωλόγος (PhD) με εξειδίκευση στη διδακτική της Γεωλογίας και αποσπάσθηκε στο ΕΚΦΕ για 3 ημέρες , 14 συνολικά ώρες την εβδομάδα, με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας του Αστεροσχολείου Υπάτης.

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Πρόσφατα Άρθρα
Ιστορικό