Αστεροσχολείο (K.A.Y.)

“ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ”

ΤΜΗΜΑ ΕΚΦΕ ΔΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Για να κλείσετε ραντεβού επίσκεψής σας στο Κ.Α.Υ. απευθυνθείτε στo ΤΗΛ.  2231053542  (τηλ. EKΦΕ Φθ/δας) ή αποστείλατε email στο mail@ekfe.fth.sch.gr

aster1Σχετική εικόνα

“ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ” ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ

Υπάτης  Δ. Λαμιέων

ΤΜΗΜΑ Ε.Κ.Φ.Ε. Δ.Δ.Ε. Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

      [Υπουργ. Απόφαση  ιδρύσεως του Αστεροσχολείου – Υ.Α. 27435/Γ7-8/3/2011/ΥΠΑΙΘ ]

——————————————————————————————-

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (Formal & Non Formal Learning)

 ( Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  – από * 11/9 έως 15/6 )

(* Eξαρτώμενη  από την κατ’έτος στελέχωσή του από : Π.Δ.Ε.Στ.Ε. & ΔΔΕ, ΔΠΕ  Ν. Φθ/δας)

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ)  ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚHΣ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ-ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ, ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ

ΤΗΛ.  2231053542  (τηλ. EKΦΕ Φθ/δας)

Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΕΙΛΤΕ E-MAIL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ: mail@ekfe.fth.sch.gr ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ (αναφέροντας αριθμό επισκεπτών μαθητών & συνοδών εκπαιδευτικών καθώς και πιθανές ημερομηνίες). Το Α.Υ. είναι κλειστό κάθε Δευτέρα, όπως και το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης . Oι προβολές-παρουσιάσεις   σε μαθητές και εκπ/κούς κατά τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους  στο Α.Υ. εκκινούν για το τρέχον σχολικό έτος ( 2021-22 ) κάθε:

  ΠΕΜΠΤΗ &

               ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 08:45,                

με μηδενικό κόστος σύμφωνα και με το κληροδότημα του ζεύγους Κακογιάννη.

Η διάρκεια της εισαγωγικής παρουσίασης στο Αμφιθέατρο του Α.Υ. είναι ~45min και η διάρκεια περιήγησης μέσω εξομοίωσης (Starry Night) , στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο/Πλανητάριο είναι ~25min.

  •        Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Κουτσούμπας  Παναγιώτης   και  Λούβαρης Κωνσταντίνος
          
 
(για επισκέψεις σε μη εργάσιμες ώρες και ημέρες αργίας των σχολικών μονάδων, ή επισκέψεις ενηλίκων  κλπ, μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τον Σ.Ε.Α.Φ.    (Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθ/δας, www.seaf.gr )   από εδώ,  για προβολές και παρουσιάσεις ).

———————————————————————————————-

Θα χαρούμε πολύ να μας δώσετε τη δυνατότητα να σας χαρίσουμε …

τον Ουρανό με τ’Άστρα!

ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΚΦΕ ΦΘ/ΔΑΣ

Για να μας βρείτε πιο εύκολα…

Σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνιστάται και λειτουργεί Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.). Τμήμα του ΕΚΦΕ Φθ/δας είναι το “Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης”  με βάση την Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρ. 27435/Γ7, 8/3/2011 του ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με την οποία, το Αστεροσχολείο θα στεγάζεται σε κτίριο (παλαιό Δημοτικό Σχολείο Υπάτης) που παραχωρείται από το Δήμο Λαμίας και θα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό που χρηματοδοτήθηκε με δωρεά  (260.000?) του ζεύγους Υπαταίων, Σταύρου & Ειρήνης Κακογιάννη. Αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και διάδοσης της επιστήμης της Αστρονομίας για τους μαθητές.  Αποτελεί δε μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην  επιστήμη της Αστρονομίας. Σήμερα, τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης και του Αστεροσκοπείου έχει αναλάβει ο Δήμος Λαμιέων (oι εργασίες αποπεράτωσης του Αστεροσκοπείου, ολοκληρώθηκαν αρχές του 2016).

Eπιστημονικά και λειτουργικά υπεύθυνος του Αστεροσχολείου είναι ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Φθιώτιδας, συνεπικουρούμενος από συναδέλφους διατιθέμενους στο Αστεροσχολείο. Οι παρουσιάσεις/προβολές,  στους επισκέπτες μαθητές, τόσο στην αίθουσα προβολών (70 θέσεων) όσο και στο πλανητάριο (42 θέσεων) πραγματοποιούνται κατά τις προγραμματισμένες επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο χώρο του Αστεροσχολείου.

Την άνοιξη του 2016 ολοκληρώθηκε και η δομή του Αστεροσκοπείου με την τοποθέτηση και του Τηλεσκοπίου 17i που ήδη υπήρχε, με στόχο την εκκίνηση συνεργασιών με Πανεπιστήμια και την τέλεση εργασιών αστροπαρατήρησης από μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές, την υποστήριξη projects Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ESA) καθώς και την οργάνωση τοπικών ή και πανελλήνιων διαγωνισμών Αστρονομίας κάθε είδους (Αστροφωτογραφίας κλπ) σε συνεργασία και με το Σ.Ε.Α.Φ..

  • Το ιστορικό δημιουργίας του μπορείτε να δείτε και εδώ :

https://docs.google.com/file/d/0B8McYtGU0XmuRklWTzljVFFrMzA/edit

  • ενώ την Υ.Α. (ΥΠΑΙΘ-8/3/2011) ιδρύσεώς του, ως καινοτόμου εκπαιδευτικής δομής, εδώ:

https://docs.google.com/file/d/0B8McYtGU0XmuQU1ZSFdJVkl5YXM/edit?usp=sharing

  • Παράλληλα με την επίσκεψή σας στο Αστεροσχολείο μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Βυζαντινό Μουσείο Φθ/δας (ΚΛΕΙΣΤΟ κάθε Δευτέρα) που εδρεύει στην Υπάτη του Δ. Λαμίας (Tηλ. 2231098079), ειδικά εάν ο αριθμός των επισκεπτών στο Αστεροσχολείο είναι μεγαλύτερος από τη μέγιστη χωρητικότητα του Πλανηταρίου του  (~40 άτομα).

                                                    bansheepriestess:

night and day

  • Aκολουθούν φωτογραφίες Αστεροσχολείου & Βυζαντινού  Μουσείου:
asterosxoleio-ypaths_1

η είσοδος του Αστεροσχολείου

 

ΒΥΖΑΝΤ. ΜΟΥΣΕΙΟ – ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ

Σχετική εικόνα

– και η ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων, αφιερωμένη στο “Α.Υ.”

 http://www.lamia.gr/el/content/astrosholeio-ypatis

Aκολουθούν φωτογραφίες από τις επισκέψεις μαθητών στο Α.Υ. από τον 11/2013 μέχρι σήμερα:

 

galaxy animated GIF

science space cyber cyberpunk cybernetics

http://3.bp.blogspot.com/-1BluTknTD7g/UnwNkfVcH3I/AAAAAAAADBg/3w8FCuXc14g/s1600/Alien_Planets_full_documentary_HD_medium%25282%2529.gif

Animated comet moving tail

Gif animation meteor striking Earth

space galaxy outer space cosmic

ΒΟΡΕΙΟ σελασ

File:BLUE STEREO 3D Time for Space Wiggle.gif

?

Comments are closed.

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Πρόσφατα Άρθρα
Ιστορικό